ورود ثبت نام
معرفی فرم در HTML و شناسه های آن
» طراحی سایت » آموزش HTML » معرفی فرم در HTML و شناسه های آن
7721 بازدید

معرفی فرم در HTML و شناسه های آن

فرم چیست ؟

آیا تا به حال عضو سایتی شده اید ؟؟ در این صورت مطالبی راجع به خودتان مثلاً  نام  و  نام خانوادگی و آدرس ایمیل به این سایت داده اید به این جعبه ها که اطلاعاتتان را در آن ها می نویسید فرم گفته می شود .

جلسه قبل

یا به طور اصطلاح وار  اگر در صفحه وب بخوایم از بازدید کننده یه اطلاعاتی رو دریافت کنیم باید از فرم ها استفاده کنیم . فرم برای انتقال اطلاعاتی است که توسط کاربر وارد شده اند به یک آدرس مشخص استفاده می شود . هر فرم می تواند شامل اجزایی کادر ورودی متن ( Text Field ) ، جعبه مربوط به ورود متن (Text Area) ، دکمه های رادیویی ( Radio Button ) ، منو های کشویی ، چک باکس و … باشد .

در بخش های بعدی به توضیح اجزایی که می توانند در یک فرم به کار روند خواهیم پرداخت . در این قسمت به تگ < form > و شناسه هایی که در آن به کار می روند می پردازیم . شکل کلی این تگ معمولاً به این صورت است :

<form  action=”formProcesser.php” method= “get” name=”formName” target=”_blank”>

………………………… اجزای مورد استفاده برای فرم ……………………………

</ form>

از میان شناسه های استفاده شده در فرم استفاده از شناسه action ضروری است . این شناسه مشخص کننده صفحه ایی است که اطلاعات فرم باید به آن ارسال شود . آدرس صفحه مورد نظر باید به عنوان مقدار این صفحه قرار گیرد . لازم به یاد آوری است که پس از اینکه کاربر اطلاعات مورد نظر را وارد کرد و دکمه ارسال را کلیک کرد صفحه action  برای پردازش اطلاعات باز می شود .

البته استفاده از شناسه method هم اهمیت زیادی دارد ولی در صورتی که از این شناسه استفاده نکنیم ، از مقدار پیش فرض آن یعنی get استفاده می شود . در ادامه لیستی از شناسه های پر کاربرد در تگ فرم اورده ام  :

action :

همان طور که گفته شد از این شناسه برای مشخص کردن صفحه پردازش کننده اطلاعات ورودی کاربر استفاده می شود .

method :

این شناسه یا صفت طریقه ارسال اطلاعات را به فایل action مشخص می کند و شامل دو مقدار زیر است :

  1.  get  در این روش اطلاعات از طریق آدرس صفحه ( نوار آدرس )  ارسال می شود . به این صورت که اطلاعات وارد شده در فرم پس از یک علامت سوال بعد از آدرس صفحه action  قرار می گیرند و ارسال می شوند . از این روش نمی توان برای اطلاعات طولانی و کاراکترهای غیر ASCII ( اسکی ) استفاده کرد . هم چنین بهتر است برای اطلاعات مهم از قبیل نام کاربری و کلمه عبور از این روش استفاده نشود . چون در این صورت این اطلاعات در نوار آدرس مرورگر نشان داده می شود .
  2. post  در این روش برای ارسال اطلاعات ار آدرس صفحه استفاده نمی شود . مزیت این روش نسبت به روش قبل امنیت بیشتر آن به دلیل عدم نمایش اطلاعات ارسالی به کاربر و هم چنین امکان ارسال اطلاعات طولانی تر است .

 name :

از این شناسه برای تعریف کردن یک نام منحصر به فرد برای فرم استفاده می شود .

target :

این شناسه روش باز شدن صفحه پردازشگر اطلاعات را مشخص می کند . می توان برای مقدار این شناسه از نام یک فریم برای باز شدن صفحه action در آن فریم استفاده کرد یا از مقادیر از پیش تعریف شده زیر استفاده کرد :

  •  blank_  اگر از این مقدار استفاده کنیم صفحه action در یک پنجره جدید باز خواهد شد .
  • self_   در این صورت صفحه action در فریمی که فرم در آن قرار دارد باز خواهد شد .
  • parent_   صفحه action در frameset محتوای فرم باز خواهد شد .

در آموزش های بعدی در مورد فرم ها مثال میزنم و اجزای اون رو هم تک تک معرفی خواهم کرد .

رضا طوماری

دیدگاه



جواب سوال چیه ؟ *