ورود ثبت نام
API چیست و چه استفاده ای از انواع API می شود ؟؟
» آموزش برنامه نویسی » API چیست و چه استفاده ای از انواع API می شود ؟؟
19389 بازدید

API چیست و چه استفاده ای از انواع API می شود ؟؟

API مخفف ( Application Programming Interface ) که به معنی رابط کاربردی برنامه نویسی است . API مجموعه ای از تعاریف زیر روال ، Protocols ( به معنی قراردادها ) و ابزاری برای ساخت نرم افزار کاربردی است .

API چیست ؟ :

به زبان ساده رابط کاربردی برنامه نویسی ( API ) رابط بین یک سیستم عامل ( یا یک کتابخانه ) و برنامه هایی است که از آن تقاضای سرویس می کنند . در واقع API کارکرد هایی را تعریف می کند که کتابخانه یا سیستم عامل می تواند ارائه کند . به زبان ساده تر اگه بخوام بگم API ، یعنی بخشی از سیتم عامل یا یک کتابخانه ، یه سری توابع در اختیار برنامه نویس قرار می دهد تا بتواند برنامه اش را بنویسید .

برای این که خوب یاد بگیرید یه مثال میزنم : مایکروسافت برای API های ویندور مرجع های استاندارد دارد که برنامه نویسان با استفاده از آن ها می توانند از قابلیت ها و سرویس های سیستم عامل ویندوز در توسعه و نوشتن برنامه ویندوزی خود استفاده کنند .

API چست ؟؟

API چست ؟؟

به طور کلی یک API مشخص می کند که اجزای نرم افزار چگونه باید در تعامل باشند . یک API خوب باعث آسان تر شدن توسعه یک برنامه کامپیوتری با ارائه بلوک های ساختمانی می شود ، که برنامه نویس با استفاده از آن ها برنامه را می سازد . ( اگر آجر های یک خانه را همان API در نظر بگیرید اگر آن ها را به برنامه نویس بدهیم ، برنامه نویس می تواند با استفاده از آن آجر ها یک خانه یا همان برنامه را بسازد )

یک api ممکن است برای سیستم مبتنی بر وب ، سیتم عامل ، سیستم پایگاه داده ، سخت افزار کامپیوتر یا برای کتابخانه نرم افزاری باشد .

خصوصیات ای پی آی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد اما اغلب شامل مشخصاتی برای روال ها ، ساختمان داده ها ، کلاس های شئ ( Object Classes ) ، متغیر ها  یا تماس های از راه دور ، Microsoft Widows API ، کتابخانه در قالب ++C استاندارد و کتابخانه جاوا ، این ها نمونه هایی از اشکال مختلف API ها هستند .

هدف API :

همان طور که هدف Graphical User Interface ( به معنی رابط کاربر گرافیکی ) آسان تر کردن استفاده از برنامه ها برای مردم است ، API ( رابط کاربردی برنامه نویسی ) هم باعث می شود توسعه دهندگان آسان تر بتوانند از تکنولوژی های خاص در ساخت نرم افزار استفاده کنند .

استفاده های API :

1 –  Libraries and Frameworks ( کتابخانه ها و فریم ورک ها )

یک api معمولاً به یک کتابخانه نرم افزار مربوط می شود . ای پی آی توصیف و تجویز رفتار مورد نظر ( مشخصات ) است در حالی که کتابخانه (Library ) یک اجرای واقعی از این مجموعه قوانین است . یک api تک ، می تواند پیاده سازی های متعدد در قالب کتابخانه های مختلف که برای به اشتراک گذاشتن رابط برنامه نویسی یکسانی داشته باشند  .

استفاده از ای پی آی می تواند بسته به نوع زبان برنامه نویسی مورد استفاده متفاوت باشد .  یک رابط کاربردی برنامه نویسی برای یک زبان رویه ای مانند Lua در درجه اول می تواند از روال اساسی برای اجرای کد ، دستکاری داده ها یا رسیدگی به خطا ها باشد درحالی که یک api برای یک زبان برنامه نویسی شئ گرا مانند جاوا ، یک خصوصیات از کلاس ها و متدهای کلاس خود را ارئه می دهد .

2 –  Operating Systems ( سیستم عامل ها )

یک api می تواند رابط بین یک برنامه و سیستم عامل را مشخص کند . برای مثال مایکروسافت نشلن داده است که یک تعهد قوی برای یک api به عقب سازگار به ویژه در کتابخانه ( Windows API ( Win32 ، بنابراین برنامه های قدیمی تر ممکن است در نسخه های جدیدتر ویندوز با استفاده از یک محیط اجرایی خاص به نام ” حالت سازگاری ” اجرا شود .

3 –  Remote APIs

رابط کاربردی برنامه نویسی از راه دور ، به توسعه دهنده این امکان را می دهد که به دستکاری منابع از راه دور از طریق پروتکل بپردازد ، استاندارد های خاصی برای برقراری ارتباط است که اجازه می دهد فناوری های مختلف با هم کار کنند ، صرف نظر از زبان و پلت فرم .

4 –  Web APIs

رابط کاربردی برنامه نویسی در وب امکان استفاده از داده ها و عملکرد سرویس های مختلف،  شرکت ها مانند خدمات گوگل یا فیسبوک را به امکانات برنامه ها و یا سایت های می توان اضافه کرد .

امیدوارم با خواندن این پست فهمیده باشید که API چیه 🙂 !!!

اگر هم api نوشتید یا استفاده کردید حتماً تجربیات و نظراتتون رو به کاربران ما هم بگید .

رضا طوماری

دیدگاه



جواب سوال چیه ؟ *

  1. محمدحسین چنانه گفت:

    من یه api با زبان سی شارپ دات نت نوشتم که برای زبان های دات نت مورد استفاده است
    این api برای مدیریت فایل ها به صورت دیتابیس هست
    و میتونم به راحتی فایلی رو ادیت کنم
    و…

  2. نسیم گفت:

    خیلی ممنون با مطالعه مطالبتون کاملا تفهیم میشه api چیه یه دنیا ممنون

  3. نمایندگی DJI گفت:

    سلام و احترام خدمت مدیر وبسایت
    بنده از مطالب سایت شما لذت بردم و استفاده کردم تبریک میگم سایت خوبی طراحی کردید خواستم از زحماتتون تشکر کنم، باز هم مطالب وبسایت شمارو پیگیری و استفاده خواهم کرد

  4. خرید ورق گالوانیزه گفت:

    بسیار عالی بود
    موفق و پیروز باشید

  5. آتلیه عروس شرق تهران گفت:

    تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.