شاید برای شما هم این مشکل پیش آمده باشد که در انتخاب یک سیستم عامل بین چند سیستم عامل موبایلی موجود سردرگم شده باشید. شاید هم شما جزو کسانی باشید که قصد دارند اولین گوشی موبایل هوشمند خود را خریداری کنند و از جزئیات سیستم عامل ها اطلاع ندارید. ما امروز می خواهیم در این مقاله کمک کنیم که سیستم عامل مناسب خودتان را انتخاب کنید.
برخی از ویژگی های بارز آندروید (Android) :
1- امکان شخصی سازی و استفاده از ویجت ها و پوسته های مختلف برای سیستم عامل :
شما می توانید در سیستم عامل اندروید خود از هزاران ویجت مختلف لذت ببرید و می توانید این ویجت ها را در صفحه ی اصلی گوشی خود قرار دهید و یا حتی در لاک اسکرین. انتخاب های شما هم به هیچ عنوان محدود نیستند و امکاناتی نظیر پخش موسیقی و مشاهده ی وضعیت آب و هوا و یادداشت برداری در اختیار شما قرار گرفته اند.
سازندگان بزرگی مانند سامسونگ و سونی و ال جی امکان اضافه کردن پوسته های مختلف را در اهتیار شما قرار داده و علاوه بر آن ها پا را فراتر از امکانات پیش فرض اندروید گذاشته و ویژگی هایی مانند ژست های حرکتی و Air View نیز به آن ها اضافه کرده اند. حتی می توانید با نصب و اجرای لانچری جدید تجربه ای متفاوت و خاص خود را از اندروید داشته باشید.
2- گزینه های مختلف سخت افزاری و وجود گوشی های بسیار مقاوم :
شعار بازاریابی گوگل برای اندروید “کنار هم باشید اما متفاوت” است که البته شعار درستی نیز هست چرا که این سیستم عامل بر روی صدها گوشی مختلف قابل مشاهده است. شما می توانید گوشی های اندرویدی با صفحه نمایش بزرگ یا کوچک یا باتری قابل تعویض یا ضد آب و یا با صفحه کلید فیزیکی یا حتی با نمایشگر دوم مانند YotaPhone نیز خریداری کنید.
3- آزادی عمل برای نصب نرم افزار های دلخواه :
گوگل خود پلی استور مخصوص اندروید دارد که عرصه را برای دیگر فروشگاه های رقیب مانند اپ استور و یا آمازون و یا مایکت در کشور خودمان باز گذاشته است. شما همچنین می توانید نرم افزار هایی با پسوند APK را نیز بر روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید اما برای مثال در سیستم عامل IOS شما حق انتخاب نرم افزار های خارج از چهارچوب تعیین شده ی این شرکت را ندارید.
4- کارکردن آسان با فایل های موجود در حافظه ی گوشی :
گوشی اندرویدی خود را به کامپیوتر وصل کنید و به آسانی به عنوان یک حافظه ی فلش با آن کار کنید و به تمامی فایل ها دسترسی داشته باشید. به علاوه می توانید با نصب نرم افزارهای مدیریت فایل تمامی فایل های موجود بر روی گوشی اندرویدی خود را مدیریت کنید. اما در سیستم عاملی مانند IOS این کار به این سادگی انجام نمی شود.
5- اشتراک گذاری فراگیر :
هنگام کار با گوشی اندرویدی خود اگر به صفحه ی وب خاص نقشه ای در سیستم ناوبری و یا عکس بربخورید و قصد به اشتراک گذاری آن را داشته باشید می توانید آن را به وسیله ی تمامی اپلیکیشن های نصب شده به اشتراک بگذارید. گوگل پلاس،تویتر و یا فیسبوک تفاوتی برای اندروید ندارند و اگر آن ها را بر روی گوشی خود نصب کرده باشید به راحتی می توانید هر محتوای دلخواهی را با استفاده از این نرم افزار ها به اشتراک بگذارید.
6- دکمه ی بازگشت :
دکمه ی بازگشت تعبیه شده در سیستم عامل اندروید راحت ترین و کاربردی ترین روشی است که با استفاده از آن می توانید به صفحه ی قبلی برگردید و مهم نیست در حال حاضر در چه صفحه ای هستید. این دکمه حتی بین برنامه ها نیز کاربرد دارد برای مثال اگر بر روی لینکی از فیسبوک در مرورگر کروم کلیک کنید به اپلیکیشن فیسبوک فرستاده می شوید و اگر دکمه ی برگشت را فشار دهید به راحتی دوباره می توانید به کار خود بر روی مرورگر کروم ادامه دهید.
7- پشتیبانی از قابلیت چندوظیفگی :
اگر می خواهید دو کار را به صورت همزمان بر روی گوشی های خود انجام دهید باید سراغ گوشی های اندرویدی سامسونگ و ال جی بروید. هر دوی این سازندگاه در برخی از گوشی های هوشمند خود به شما این امکان را می دهند تا برای مثال در مرورگر خود به گشت و گذار در صفحات وب بپردازید و در پنجره ی مجزای دیگری به صورت همزمان ایمیل دوست خود را پاسخ دهید.
8- صفحات نمایش با رزولوشن بالا :
امروزه صفحه نمایش های QHD در بین پرچم دار های اندرویدی به یک استاندارد تبدیل شده و این در حالی است که شرکت اپل هنوز از این پنل های صفحه ی نمایش در گوشی های خود استفاده نکرده است.
9- بازخورد لرزشی :
هیچ حسی بهتر از لرزش کوچک هنگام فشردن دکمه ای بر روی صفحه کلید نیست چرا که به شما این اطمینان دا می دهد که دکمه ی مورد نظر خورد را به درستی فشرده اید. هنگام کار با کامپیوتر این حس به صورت فشرده شدن و حرکت به سمت داخل دکمه های فیزیکی به شما منتقل می شود و در گوشی های هوشمند به دلیل نبود کلید های فیزیکی بازخورد لرزشی این وظیفه را بر عهده دارد.
اما با این که سال های زیادی از معرفی بازخورد لرزشی بر روی گوشی های اندرویدی می گذرد آیفون به تازگی و با معرفی قابلیت فورس تاچ این ویژگی را به صفحه کلید های خود خواهد افزود. البته استفاده از فورس تاچ در نسل بعدی آیفون ها فعلا در حد یک شایعه است و البته اگر فورس تاچ به آیفون اضافه شود دنیای جدیدی پیش روی کاربران آن باز شده و از این فناوری در بازی ها و اپلیکیشن های بسیاری استفاده خواهد شد.
10- پشتیبانی کامل از NFC :
سال های زیادی است که گوشی های اندرویدی دارای چیپ های NFC درون خود هستند. با استفاده از این .یژگی با سرعت بالایی می توانید فایل ها را بین گوشی های اندرویدی رد و بدل کرده یا با استفاده از آن دری را باز کنید و یا پرداخت خود را با استفاده از NFC و Google Wallet انجام دهید.
برخی از ویژگی های بارز IOS :
1- آیفون آسان ترین موبایل برای استفاده است :
کلیه ی اپلیکیشن ها در IOS بدون هیچ بخش جداکننده ای روبروی شمایند و هیچ مانع مزاحمی برای دسترسی به آن ها نمی بینید. ممکن است برخی از عدم تغییر IOS در طول این سال ها گله مند باشند اما ما معتقدیم که این رابط کاربری در عمل کماکان به همان خوبیست که در سال 2007 بود.
البته شرکت اپل چندان هم نسبت به اعمال تغییرات در IOS بی توجه نبوده و به همین خاطر Siri و مرکز کنترل را به آیفون های جدیدش آورده.
2- بروزرسانی سیستم عامل در هر زمان که بخواهید :
اندرویدی ها ابدا از این موضوع خوششان نخواهد آمد. طبق آمار تا تاریخ اول ژوئن سال جاری 12% از گجت های اندرویدی از آخرین نسخه این سیستم عامل (لالی پاپ) استفاده می کنند. این بدین معناست که تنها یک نفر از میان ده نفر می توانند از طراحی متریال یا حالت Priority و امکانات دیگر سیستم عامل اندروید بهره ببرند.
دقیقا عکس همین رویه را در میان کاربران IOS می بینیم. طبق جدیدترین آمار منتشر شده تا تاریخ اول ژوئن سال جاری حدودا 83% صاحبان آیفون از جدیدترین نسخه سیستم عامل IOS استفاده می کنند.
مثلا اگر قرار باشد امروز نسخه جدیدی از IOS عرضه شود تمامی دارندگان آیفون از همان لحظه اول عرضه می توانند نسبت به بروزرسانی موبایلشان اقدام کنند.
3- بهترین اپلیکیشن ها اول برای IOS می آیند :
گوگل پلی در حکم نت فلیکس استورهاست اپلیکیشن هایش به دانلودهای میلیونی می رسند، اما زمانی که روزها از عرضه شان برای IOS گذشته. به عنوان مثال بیش از دو سال از عرضه اینستاگرام در IOS گذشت تا کاربران اندرویدی بتوانند به آن از طریق گوگل پلی دسترسی داشته باشند. البته اخیرا وضعیت اپلیکیشن های دیگر نسبتا بهتر شده با این وجود باز هم در مواردی مثل میرکت، پریسکوپ یا بازی Vainglory اختلافی حدودا یکی د. ماهه را در زمان عرضه شاهدیم.
پیام این موضوع کاملا روشن و واضح است: اگر اپلیکیشن های داغ و دست اول را می خواهید،IOS همچنان پادشاه پلتفرم هاست.
4- در IOS خبری از اپلیکیشن های نا خواسته نیست.
در برخی گوشی ها مانند گوشی های اندرویدی ممکن است اپلیکیشن های ناخواسته ای ببینید که از سوی کمپانی سازنده یا اپراتور طرف قرارداد آن در گجت نصب شده اند که پاک کردن آن ها از موبایل یک دردسر درست و حسابی است. البته سامسونگ و چند کمپانی دیگر با جمع آوری این اپلیکیشن ها در یک فولدر از رنج در دید بودنشان تا حد زیادی کاسته اند اما هنوز هم این اپلیکیشن ها فضای زیادی از حافظه گوشی را به خود اختصاص می دهند.
اما در گوشی های آیفون به هیچ وجه اپلیکیشنی که به طور پیش فرض توسط اپراتور طرف قرارداد نصب شده را نخواهید دید و همین به موبایل های اپل ظاهری تمیز و شیک تر بخشیده است.
5- هماهنگی بی نظیر IOS و مک :
اگر تا کنون از یک رایانه مک استفاده نکرده اید مطمئنا با تجربه آن از هماهنگی بی نظیرش با آیفون شگفت زده می شوید. به عنوان مثال از قابلیت Continuity در OSX قادرید از مک بوک برای تماس های تلفنی و ارسال و دریافت پیامک استفاده کنید. برای این کار کافیست که آیفونتان را دم دست داشته باشید.
هرچند که قابلیت Handoff ممکن است برای بعضی چندان کاربردی نباشد اما خیلی ها دوست دارند که با این ویژگی کارهایی از قبیل شروع ارسال ایمیل از طریق مک و ادامه نوشتن آن از طریق آیفون (یا بالعکس) انجام بدهند. ضمنا به مدد همگام شدن با iCLoud می توانید به تمامی عکس ها، یادداشت ها و اسناد خود در آیفون از طریق مک دسترسی داشته باشید.
6- دوربین های فوقالعاده :
تجربه عکاسی با دوربین های آیفون طی هر نسل با پیشرفت قابل ملاحظه ای همراه بوده و طی این سال ها تصاویر ثبت شده با دوربین محصولات اپل در عین اینکه چشم نوازتر شده اند دقتشان هم در ثبت رنگ ها بالاتر رفته. آیفون 6 آخرین اسمارت فون اپل نه تنها از لحاظ فوکوس خودکار ارتقا یافته است بلکه می تواند ویدئوهای تایم لپس و تصاویر صحنه آهسته ای با 240 فریم بر ثانیه را برای شما فیلمبرداری کند.
در مقایسه آیفون 6 با گلکسی اس 6 هرچند ممکن است که عملکرد دوربین پرچمدار اندرویدی در نور پایین بهتر باشد اما در مقابل آیفون آیفون 6 برای عکاسی در نور مستقیم خورشید و فضای باز حرفی برای گفتن ندارد.
در آیفون بعد از فشردن دکمه ی شاتر افزونه های دوربین IOS به شما اجازه می دهند تا به اپلیکیشن های ویرایش عکس شخص ثالثی که در موبایل نصب کرده اید از همان محیط Apple Photos دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال می توان به اپلیکیشن های خوبی مثل Camera+ و Effects Studio برای ویرایش تصاویر و Quick برای ساخت ترول های شخصی اشاره کرد.
7- Apple Pay :
به غیر از سیستم های Android Pay و Samsung Pay که رقبای آینده ی اپل محسوب می شوند این کمپانی آمریکایی همین حالا هم رقبای سرسختی در زمینه ی سرویس های پرداخت از طریق تلفن همراه دارد که تا این لحظه همگی را با قابلیت های خوبش شکست داده است.
از این ساده تر امکان ندارد برای استفاده از خدمات Apple Pay کافیست آیفون خود را نزدیک به پایانه پرداخت الکترونیکی گرفته و آنگاه برای احراز هویت انگشتتان را روی حسگر Touch ID نگه دارید. فرآیند خرید شما با این کار در نهایت سادگی تکمیل خواهد شد.
اوضاع Apple Pay با آمدن IOS 9 بهتر هم می شود. گغته شده که پشتیبانی از کارت های اعتباری برای خرید از فروشگاه های زنجیره ای بزرگی همچون BJ’s Wholesale Club و JCPenney به اپلیکیشن Apple wallet در نسخه جدید اضافی می گردد.
8- امکان کنترل کامل خانه های هوشمند :
آیفون به شما امکان کنترل کامل بر لوازم خانه های هوشمند را داده از دوربین های امنیتی گرفته تا چراغ های LED و ترموستات های بسیار پیشرفته. اما HomeKit با همکاری Siri آمده تا این تجربه را به مرحله ای بالاتر برساند. به عنوان مثال با استفاده از Siri می توانید در زمان شام یا وقت حواب برای عمل هماهنگ وسایل شبکه خانگی خود یک سناریو تعریف کنید تا با فشردن یک دکمه با آیفون شرایط مناسب برای هر زمان فراهم گردد.
اگر یک اپل TV داشته باشید هنگام دور بودن از خانه قادرید آن را از راه دور کنترل کنید. مثلا به سیستم ترموستات خانه دستور دهید تا دمای خانه را روی 20 درجه ی سانتی گراد تنظیم کند.
9- اشتراک گذاری خانوادگی :
با استفاده از این قابلیت در آیفون اعضای یک خانواده 6 نفره می توتنند کلیه مواردی که از اپ استور یا آیتونز یا بوکز خریده اند را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند. آن هم در شرایطی که هر یک حساب کاربری آیتونز جداگانه ای دارند. به عنوان مثال اگر فرزند کوچکتان قصد خرید داشته باشد شما به عنوان سرپرست خانواده پیغامی برای صدور اجازه برای این خرید دریافت خواهید کرد و می توانید به محتوای مورد استفاده کودکان خود مدیریت کاملی داشته باشید.
دیگر قابلیت های Family Sharing شامل اشتراک گذاری آلبوم تصاویر،تقویم مشترک و امکان ردیابی کودکان شما در اپلیکیشن های نقشه است. گوگل بر خلاف اپل امکانات چندانی برای اشتراک گذاری خانوادگی در اختیار کاربرانش نگذاشته است.
10- بهترین پشتیبانی :
در گوشی های آیفون اگر به مشکلی برخوردید می توانید با مراجعه به وبسایت اپل به دیتابیس عظیمی از مقالات راهنما دسترسی داشته باشید و از طریق چت زنده کمک بگیرید و حتی برای کمک گرفتن حضوری در یکی از فروشگاه های اپل قرار ملاقات بگذارید.
برخی از ویژگی های بارز ویندوزفون :
ممکن است ویندوزفون به اندازه دیگر رقیبانش فروش و شهرت نداشته باشد اما با این حال طرفداران وفاداری را جذب خود کرده است و انصافا در برخی موارد عملکرد منحصر به فرد خوبی دارد.
1- روان در عین حال کاربردی :
یکی از غافلگیری های ویندوزفون ماکروسافت سرعت آن بود عملیات گرفتن عکس ویرایش آن و به اشتراک گذاری در شبکه هایی نظیر فیسبوک بسیار سریع تر از اندروید و آی او اس می باشد. به عنوان مثال ارسال عکسی به فیسبوک تنها در 3 مرحله انجام می پذیرد و در صورتی که از این شبکه به عنوان محل پیش فرض آپلودهایتان استفاده نمایید،تعداد این مراحل به مراتب کمتر خواهد بود.
تعداد مراحل گرفتن و ارسال عکس در IOS و اندروید نیز تقریبا مشابه است اما مسِله ی مهمتر سرعت این عملیات است که انصافا در ویندوزفون به نسبت رقبای مذکور بیشتر است. همچنین مدیریت اپلیکیشن ها و ورود به موارد مدنظر بسیار روان و سریع است.
پیدا کردن یک اپلیکیشن در اندروید و IOS به معنای ورود به منوی برنامه ها و گشتن به دنبال مورد مدنظر در حالی که کاربران ویندوزفون در این زمینه بسیار راحت تر هستند.
2- تلفن های هوشمند به دوربین های با کیفیت نیاز دارند :
تلفن های هوشمند سری لومیا از نظر کیفیت ساخت دوربین و لنز به نسبت بقیه رقیبان در سطح بسیار بالایی قرار دارند و این چیزی است که بیشتر کاربران از تلفن هوشمند خود می خواهند. بسیاری از کمپانی های سازنده تلفن اندرویدی و حتی IOS در زمینه دوربین کم کاری کرده و تنها برای پرچمداران خود مایه می گذارند.
پس چه بهتر که تلفن های اندرویدی و آیفون ها همانند ویندوزفون کیفیت دوربین خود را صدر اهداف خود قرار دهند.
3- دسترسی بهتر به اپلیکیشن های پیش نمایشی (نسخه های بتا) :
گوگل و اپل امکان دسترسی به نسخه های آزمایشی سیستم عامل های خود (اندروید ال و آی او اس 8) را به کاربران و بخصوص توسعه دهندگان داده اند. اما این امکان بسیار سطحی و کم کاربرد به نظر می رسد. از اندروید ال آزمایشی با باگ های گوناگون گرفته تا پولی بودن نسخه آزمایشی مخصوص توسعه دهندگان در IOS 8 .
اما خوشبختانه کاربران و توسعه دهندگان ویندوزفون در این زمینه نیز با مشکلی روبرو نیستندو به راحتی از نسخه های آزمایشی استفاده می نمایند. این تاکتیک که شرکت ماکروسافت مورد استفاده قرار داده است امکان برطرف شدن بیشتر باگ ها و ساخت اپلیکیشن های سازگار برای توسعه دهندگان را فراهم کرده است.
4- به دستیار هوشمند خود اهمیت بدهید :
بی شک یکی از دست آورد های بزرگ ماکروسافت در ویندوزفون دستیار هوشمند آن با نام کرتانا (Cortana) بوده است.
دستیاری که بسیار شبیه سیری اپل و یا حتی Google Now در اندروید است. کرتانا از صدای بازیگر خوش آوایی “جن تیلر”
بهره می برد و پس از کار با آن متوجه کارایی های مفیدش خواهید شد. همچنین کرتانا به نسبت سیری بسیار دلپذیرتر با شما رفتار می کند و گاهی با شما به شوخی می پردازد.
البته Google Now در سیستم عامل اندروید نیز بسیار کارآمد و موثر ظاهر شده است و کاربران پس از مدتی استفاده از این دستیار به جست و جو و سوال پرسیدن از آن معتاد می شوند.
در مجموع ویندوزفون ماکروسافت در زمینه های مختلفی می تواند برای اندروید و آی او اس شرکت اپل الگو واقع شود.
و اما نکات آخر :
قیمت :
اپل دیوایس های ارزان تولید نمی کند و آخرین گوشی این کمپانی در حال حاضر گران ترین گوشی موجود در بازار است.
شریک سخت افزاری ماکروسافت یعنی نوکیا که اکنون دارایی ماکروسافت به حساب می آید همیشه به تولید گوشی های با کیفیت و با قیمت متعادل معروف بوده است. در بازار مدل های مختلفی از ویندوزفون ساخت نوکیا قرار دارند که می توانید با قیمت های متفاوت آن ها را تهیه کنید.
اما از نظر تنوع قیمتی هیچ سیستم عاملی در حال حاضر به پای اندروید نمی رسد. تعداد بی شماری گوشی ارزان قیمت ساخت کمپانی مختلف مجهز به سیستم عامل اندروید در بازار وجود دارد. علاوه بر این برنامه های اندروید در همه جا به راحتی و به صورت رایگان موجود است که این موضوع باعث می شود برای کسانی که دنبال قیمت ارزان در گوشی موبایل هستند مناسب تر باشد.
پس نتیجه می گیریم که اگر به دنبال قیمت مناسب هستید سراغ گوشی های اندرویدی را بگیرید.
رابط کاربری :
بعد از اینکه ماکروسافت سیستم عامل ویندوزفون خود را با طراحی ساده شده ارائه کرد دو کمپانی گوگل و اپل نیز راه آن را در پیش گرفتند و سیستم عامل های اندروید و IOS را به سمت سادگی بردند. تفاوت اندروید با دیگران در این زمینه این است که کمپانی های مختلف سازنده گوشی رابط کاربری مورد نظر خود را بر روی نسخه خالص اندروید پیاده کرده و سپس بر روی گوشی ساخت خودشان استفاده می کنند.
گوگل با معرفی نسخه جدید اندروید که نام آن را L گذاشت این سیستم عامل را به سمت سادگی و سبک تر بودن پیش برده است.
اپل نیز پس از معرفی IOS 7 به طور کامل طراحی سیستم عامل خود را عوض کرد و طراحی تخت را به این سیستم عامل آورد. اما اساس کار همان IOS است که در سال 2007 طراحی شد.
ویندوزفون نیز از کاشی زنده برای سیستم عامل خود استفاده کرد که کاربر می تواند با توجه به سلیقه خودش رنگ و اندازه این کاشی ها را تغییر دهد.
پس نتیجه ای که می گیریم این است که هرسه سیستم عامل در این زمینه معایب و مزایای خود را دارند و روش های متفاوتی برای جذب کاربر در خود دارند. به طور خلاصه هر سه تقریبا در سطح برابری می باشند.
برنامه ها :
در اینجا ویندوزفون به طور حتم از رقبا جا خواهد ماند اما بین اندروید و IOS سیستم عامل IOS طبق معمول برای توسعه دهندگان مناسب تر است و نرم افزار ها و بازی ها به طور معمول ابتدا برای این سیستم عامل ارائه می شوند. اخیرا گوگل به تازگی توانسته به خوبی گوگل پلی را راه بیاندازد اما از نظر تنوع و کیفیت باید در این قسمت کلاه خود را به احترام IOS برداریم.
Android apps : 1.2 million
IOS apps : 1.2 million
Windows Phone apps : 245000
پس نتیجه می گیریم که در این زمینه IOS موفق تر است.
کارایی بازار اپلیکیشن ها :
هیچ کدام از بازار های گوگل پلی و ویندوزفون تجربه کاری خوب آیتونز را برای کاربر به ارمغان نمی آورند. اگر به بازار اپلیکیشن های آیتونز مراجعه کنید پیدا کردن بهترین برنامه یا پیدا کردن جدیدترین برنامه کار بسیار آسانی خواهد بود زیرا در صفحه اصلی راه های بسیار زیادی وجود دارد که بتوانند برنامه مورد نظر خود را پیدا کنید.
پس از این لحاظ هم IOS بهتر از دو رقیب دیگر عمل کرده است.
بازار های جانبی و نصب راحت برنامه بر روی گوشی :
در این زمینه هیچ سیستم عاملی به گرد پای اندروید نمی رسد علاوه بر اینکه به راحتی و با استفاده از کابل و بلوتوث می توانید برنامه مورد نظر خود را بر روی گوشی نصب کنید بازار های جانبی بسیار زیادی نیز وجود دارند که می توانند جایگزین بازار اصلی یا همان گوگل پلی شوند.
پس اندروید در این زمینه راحت ترین سیستم عامل است.
عمر باتری و مدیریت :
یکی از مهمترین دغدغه های کاربران موبایلی عمر باتری است. مقایسه سه سیستم عامل در این زمینه کار سختی است زیرا هر یک از این سیستم عامل ها از سخت افزار های متفاوتی استفاده می کنند.
در طراحی IOS سعی شده تا میزان کمتری باتری مصرف شود اما شما به راحتی می توانید یک گوشی اندروید بزرگ با باتری با ظرفیت بسیار بالایی خریداری کنید. در اندروید شما در یک نگاه می توانید ببینید که کدام برنامه ها میزان بیشتری از باتری شما را مصرف می کنند و با همین روال مصرف تا چه زمان دیگری شارژ باتری شما را به طور کامل تمام خواهد شد. علاوه بر اینکه امروزه بسیاری از کمپانی ها ویژگی Battery Saving جدیدی را در گوشی های خود قرار دادند که اگر شما با کمبود شارژ باتری مواجه شدید به راحتی بتوانید با بهینه سازی گوشی خود از بیشترین زمان ممکن برای استفاده از میزان شارژ باقی مانده استفاده کنید.
اندروید L اولین سیستم عاملی است که در داخل خود ویژگی Battery Saving را دارد. در سیستم عامل ویندوزفون ویژگی ذخیره باتری به کاربر زمان تقریبی تمام شدن باتری را اعلام می کند و در ضمن به کاربر اجازه می دهد که مصرف دیتاهایی که در زمینه دانلود می شوند را محدود کند. اپل در IOS 8 نیز به باتری بیشتر اهمیت داده است اما هر دو سیستم عامل کمبود یک ویژگی کامل ذخیره باتری مانند اندروید را حس می کنند.
پس نتیحه ای که می گیریم این است که اندروید در این زمینه بهتر است.
تماس و پیامک :
هر سه سیستم عامل در این زمینه فعال هستند و خوب عمل می کنند. گوگل برنامه Hangouts را دارد که به شما اجازه می دهد تمام پیام های خود را در یکجا داشته باشید. در IOS نیز اپل دو برنامه مشهور IMessage و FaceTime را دارد که با هم هماهنگ هستند. پاسخ ماکروسافت به این دو برنامه Skype است که البته از دو برنامه دیگر عمومی تر است و بر روی دو سیستم عامل دیگر وجود دارد. Hangouts بر روی ویندوزفون کار نمی کند و IMessage و FaceTime تنها برای IOS طراحی شده اند.
لوازم جانبی :
کاربران آیفون و آی پد بیشتر از کاربران اندروید و ویندوزفون بعد از خرید گوشی برای دستگاه خود خرج می کنند اپل یک اکوسیستمی قوی از لوازم جانبی را به وجود آورده است. در بازار تعداد کیف ها و کاور ها و لوازم جانبی آیفون از دیگر محصولات موبایلی بیشتر است. اما دیگر کمپانی ها مانند سامسونگ با محصولاتی مانند گلکسی اس 5 در حال نزدیک شدن به این اکوسیستم هستند.
پس از این لخاظ IOS بهتر است.
امنیت :
اندروید یک سیستم عامل باز است بنابراین هر لحظه باید منتظر این موضوع باشید که اگر برنامه ای را از خارج از بازار این سیستم عامل نصب کنید این برنامه بتواند اطلاعات شما را به سرقت ببرد.
اما اپل در این زمینه بسیار محتاط است هیچ مشکلی در برنامه های نصب شده بر روی آیفون و یا آی پد خودتان ندارید زیرا تمام برنامه ها به طور کامل توسط اپل کنترل می شوند.
ویندوزفون عمومیت این دو سیستم عامل را ندارد به همین خاطر کمتر در معرض خطر قرار دارد اما با این وجود ماکروسافت مشغول افزایش امنیت این سیستم عامل است.
دوربین :
اینجا جایی است که اپل بهتر از رقبا عمل می کند،دوربین 8 مگاپیکسلی آیفون 5s می تواند برابر با دوربین گوشی های گلکسی اس 5 و لومیا 1020 عمل کند. این نشان می دهد که همه چیز مگاپیکسل نیست و اپل در زمینه رنگ ها،ضبط نورها و دیگر جزئیات بهتر عمل کرده است.
و اما در آخر باید گفت که نمی توان به طور قطعی گفت کدام سیستم عامل بهتر است چون هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند و مزایا و معایب خاص خود را دارا هستند و این که کدام بهتر است بستگی به سلیقه ی شخصی هر فرد دارد که کدام ویژگی ها را بیشتر بپسندد.
امیدواریم این مقاله در انتخاب شما کمکی بکند.
خیلی جالب بود
ممنون از سایت عالی و بسیار مفید شما
موفق باشید