در این قسمت از فیلم آموزش ++C تابع را معرفی کرده ایم و نحوه استفاده از تابع را هم بیان کرده ایم . وقتی که تعداد دستورات برنامه زیاد شود خطا یابی و درک برنامه و تغییر جزئی از برنامه هم مشکل می شود ، پس از توابع استفاده می کنیم تا بیش تر این مشکل ها را برطرف کنیم .
تابع چیست ؟
همان طور که در ریاضی خوانده اید تابع وظیفه ای شبیه یک ماشین دارد که ورودی را می گیرد و با انجام کارهایی بر رو ورودی های دریافتی ، خروجی را تحویل می دهد .
تعریف تابع :
در برنامه نویسی برای این که از توابع استفاده کنیم اول باید توابع را تعریف کنیم ، باید به این نکات توجه کنید که نمی توان توابع را در داخل توابع دیگر تعریف کرد پس ما باید توابع خود را در بیرون از تابع اصلی یا main تعریف بکنیم .
ادامه این فیلم آموزشی را در ادامه می توانید مشاهده بفرمایید .
اول باید مشخص بکنید که تابع چه خروجی را باید به ما بدهد و بر اساس آن نوع تابع را مشخص می کنیم ، به عبارت ساده تر اگر تابع عدد صحیح را برگرداند از int ، اگر اعشاری برگرداند از نوع float و همین طور برای انواع دیگر و اگر هیچ مقداری را برنمی گرداند از نوع void انتخای می کنیم . مانند زیر :
نام تابع نوع تابع( parametr ){ دستوات تابع }
بعد از انتخاب نوع توابع باید یک اسم خوب برای آن انتخاب کنیم و بعد داخل پرانتز پارامتر های آن را بنویسیم .
سورس کد زیر را در نظر بگیرید :
#include <iostream.h> #include <conio.h> int sum( int a , int b ); void main(){ clrscr(); getch(); }
فراخوانی توابع در C++ :
حال باید تابعی را که نوشتیم در داخل تابع اصلی از آن استفاده کنیم که به این کار فراخوانی تابع می گویند . در سورس کد زیر به عدد های 4 و 8 آرگومان گفته می شود .
قسمت دوم از این آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس را می توانید در ادامه مشاهده بفرمایید که ادامه فیلم بالاست :
void main(){ clrscr(); sum( 4 , 8); getch(); }
روش نوشتن اصولی توابع به این صورت است که در بالای تابع اصلی باید توابع را معرفی بکنیم و بعد از تابع اصلی کدهای مربوطه به آن را بنویسیم مانند سورس کد زیر :
#include <iostream.h> #include <conio.h> int sum( int a , int b ); void main(){ clrscr(); int R , N; R = sum( 4 , 8); cout<<R; N = sum(10 , 23); cout<<"\n"<< N; getch(); } int sum( int a , int b){ int c; c = a + b; return c; }
مانند سورس کد بالا هرچند بار که بخواهید می توانید از توابع در برنامه استفاده کنید . روش ارسال پارامترها به توابع به دو صورت زیر است :
1 . روش فراخوانی با مقدار ( Call By Value )
2 . روش فراخوانی با ارجاع با همان ارسال از طریق آدرس ( Call By Reference )
روش فراخوانی با ارجاع را در فصل مربوط به اشاره گرها خواهم گفت و روش فراخوانی با مقدار همانی است که در سورس کد بالا می بینید.
سلام خسته نلاشید من شدیدا به این انوزش ها احتیاج دارم نمیخواهید ادامه دهید دیگه ؟
سلام
از چهار شنبه ادامه آموزش ها بر روی سایت قرار داده می شود .